KAYSERİ / BÜNYAN - Köprübaşı Yakup Atila İlkokulu

Ara

Okulumuzda, 20-­27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası kapsamında "Türk'ün Özü, Akif'in Sözü" temasıyla Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü programı yapılmıştır. İstiklal Marşımızın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ un hayatı, yazarlığı ve vatan sevgisi öğrencilerimize düzenlediğimiz programla anlatılmıştır.

Ara

Sıfır Atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bünyan Belediyesinde görevli Çevre Mühendisi Merve Hanım tarafından,  okulumuz öğrencilerine bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Programı günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde yapılmış olup, program sonrasında öğretmenlerimize yemek ikramında bulunulmuştur. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ederiz.

Kas

Bünyan Trafik İlçe Jandarma Tim Komutanımız tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize ; Temel Trafik Kuralları, Trafik Güvenliği Kuralları ve Trafik İşaretleri eğitimleri verildi. Komutanımıza teşekkür ederiz.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” ilkesi ile hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koyan milletimiz, istiklal ve istikbaline olan güçlü inancı sayesinde dillere destan bir millî mücadele yürütmüştür. Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde yalnız kendi tarihine değil, dünya tarihine de etki eden istiklal mücadelesi, Anadolu’daki bin yıllık millet varlığımızı pekiştirerek ebedîleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti; kahramanlıklarla dolu bir mücadeleyle kendimize vatan kıldığımız bu coğrafyada, binlerce yıllık devlet geleneğimizin en son ve en genç temsilcisi olarak köklerimizden yükselmiştir. Bir asır öncesinde ortaya çıkan ve milletimizin kültürel kodlarında varlığı daim olan millî mücadele ruhu; tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının ilhamı olmaya devam etmektedir.

Millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarırken millî mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere Cumhuriyetimizin 100. Yılı okulumuzda yapılan törenle, velilerimizinde katılımlarıyla büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Törende emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyetimizin 100.Yılı kutlu olsun.

Ekm

Öğrencilerimizle birlikte önce Bünyan Tokide bulunan Oyun Parkına gittik. Burada eğlenceli vakit geçiren çocuklar daha sonrasında Bünyan'ın eşsiz manzarasına sahip olan Cam Teras'ın manzarasının keyfini çıkardık. Hem kültürel hem sosyal etkileşimin bol olduğu ve çokca kazanım elde ettiğimiz gezimiz okula dönüşle son buldu.

Ekm

4. Sınıf Öğrencilerimiz İngilizce Öğretmenimiz Ayşe Çakır'ın hazırlamış olduğu etkinlikle Ülkeler konusunu eğlenceli şekilde öğrendiler. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

Demokrasi bilinci, vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik gibi kavramların güçlendirilmesi adına okulumuzda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından 15 Temmuz Kahramanlarının Hikayeleri, Şiirler, Demokrasi Marşı ve çeşitli etkinlikler yer aldı. Duygu dolu anların yaşandığı program köyümüz imamının Kur’an Tilaveti ile sona erdi.

Bu güzel programda emeği geçen okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Zeynep ALTINOK'a Köyümüzün imamı İsa ULUÇAY'a ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuzda ''İlköğretim Haftası''öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle, büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

May

1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında 2. Sınıf öğrencilerimizin ve 2. Sınıf Öğretmeni Seda Öğretmenimizin hazırlamış oldukları bilgilendirme bröşürleri ile okulumuz öğrencilerine Trafik ve İlk Yardım hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

21-26 Mart Orman Haftası okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okul panomuzu hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Zeynep ALTINOK'a teşekkür ederiz.

Mrt

Çanakkale zaferinin 108. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirler , anılar , bir şehit çocuğunun babasına mektubu ve çeşitli etkinlikler yer aldı.

Öğrencilerimize ekmek ve kuru üzüm dağıtımıyla programımız sona erdi.

Bu güzel programda emeği geçen Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Emine UZUNOĞLU ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet,minnet ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü okulumuzda yapılan programla kutlanmıştır. Programda emeği geçen H. Ahmet DEMİR öğretmenimize ve 6/A sınıfı öğrencilerine , pano hazırlığı kapsamında emeği geçen Emine UZUNOĞLU öğretmenimize teşekkür ederiz.